مهدی دوستی روز سهشنبه با اعلام این خبر افزود:: این افزایش ۴۱ درصدی یعنی افزایش ۱۵ میلیون تنی استخراج معادن، کار سنگینی است که در دولت شهید رییسی در استان هرمزگان محقق شد.
وی بیان کرد: در بخش اکتشافات معادن نیز ۴۱ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان هرمزگان در پهنههای جداگانه کار اکتشافی آغاز شده که بخشی از آن انجام شده و بخشی نیز در دست انجام است.
نماینده عالی دولت در هرمزگان با اشاره به اینکه به سراغ معادن پر ریسک رفته ایم که اگر عملیات اکتشاف موفقیتآمیز باشد سرنوشت آن منطقه هدف را به کلی تغییر خواهد داد، اظهار کرد: یکی از بزرگترین پهنههای اکتشافی در بشاگرد است که اگر بتوانیم به کانیهای مناسبی برسیم به طور قطع سرنوشت این شهرستان متحول میشود.
دوستی ادامه داد: در برخی از شهرهای همسایه استان هرمزگان این اتفاق رقم خورده و شاهدیم معادن کشف شده چه ظرفیت عظیمی برای مردم این شهرها در حوزههای مختلف ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه چند پهنه هم متناسب با نیاز استان تعریف شده اظهار کرد: همچنین روی زنجیره مواد معدنی خام خروجی استان، صنعت تعریف شده است تا از خام فروشی جلوگیری شود و علاوه بر ایجاد اشتغال بیشتر، به درآمدزایی بیشتر برای استان و کشور کمک شود.
استاندار هرمزگان با اشاره به ایجاد زیرساخت جاده و بندر برای صادرات مواد معدنی استان نیز گفت: در حوزه زیر ساختها نیز کارهای بسیار خوبی انجام شده که هزینه حمل کاهش و سرعت انتقال افزایشپیدا کند و بتواند به بندرگاه جهت صادرات ارسال شود.
استان هرمزگان دارای ۲۰ نوع ماده معدنی و ۳۰۰ معدن فعال با احتساب معادن شن و ماسه رودخانهای است که این منطقه مستعد معدنی در زمینه بهرهبرداری و فرآوری با هدف جلوگیری از خام فروشی و در نتیجه صادرات مواد معدنی فرآوری شده به خارج از کشور نقش تعیین کنندهای دارد.
سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ نمک، دولومیت، کرومیت، منگنز، مارن، سنگ آهک، خاک صنعتی، سنگ لاشه، سنگ چینی، مرمریت، سنگ تزئینی و مخلوط کوهی از معدنهای فعال و غنی این استان اقتصادی به شمار میروند.
Sunday, 8 September , 2024